Welzl 11 Blond Ale

PLNÉ PIVO, NEPASTEROVANÉ, NEFILTROVANÉ, SVRCHNĚ KVAŠENÉ
 

 

Welzl 11 Blond Ale

     Pivo je vyráběno odpovídající technologií pro pivo Americký Pale Ale, tedy infuzní technologií s vysokou vystírací teplotou. Z důvodu uchování velmi nízké barvy piva je použit plzeňský slad, ale je specielně vybrán takový u kterého je barva do 3,0 j.EBC. Chmelovar je pouze hodinu a čtvrt a odpar cca 6 %. Chmel je dodáván ve dvou dávkách. V první dávce je přidáván v nevelkém množství Premiant, který nastavuje pozadí hořkosti a pak ve druhé dávce přidáván zástupce amerických chmelů s neutrálním aroma a to odrůda Villamette.
    Jako zástupce amerického typu piva byla pro kvašení a ležení samozřejmě zvolena jednofázová technologie CKT. Díky kvasinkám svrchního kvašení se teploty v průběhu hlavního kvašení pohybují okolo 20 °C. Doba kvašení je  cca 3 dny. Poté je CKT zahražen a teplota je snížena na teplotu okolo 12 °C. Tam pivo dozrává po dobu dvou až tří týdnů. V konečné fázi ležení je do CKT přidána další dávka chmele Villamette.
    Vyrobené pivo má velmi světlou téměř žluto-bílou barvu, která je způsobena zvolenou infuzní technologií a především specielně vybraným sladem. Slad byl vyroben z moravského ječmene v kilometr vzdálené sladovně Zábřeh.
    Plnost piva je spíše nižší, což odpovídá typu piva (Americký Pale Ale). Pivo je distribuováno jako kvasnicové. Díky použitému svrchnímu kmeni kvasnic  se v tomto pivu vyskytuje kvasinek více a to asi 3 miliony v 1 mililitru piva.
    Říz piva je možno hodnotit jako nižší až střední, což odpovídá dané kategorii piva.

Optimální teplota konzumace: 9 - 12 °C

Párovaná jídla:    kuřecí maso, ryby, těstoviny, saláty

Suroviny: voda, slad plzeňský světlý, chmel Premiant, chmel Villamette

EPM 11 %
barva 7 j. EBC
hořkost 20 j. EBC
zbytkový extrakt 2,2 %
alkohol 4,5 % obj.
CO2 0,45 %

 

Mapa stránek Město Zábřeh
Copyright 2016 © Pivovar Zábřeh | Created by b23 | Hosted by b23 | Valid XHTML 1.0 Transitional | Valid CSS 2.1