Welzl 10.5 AbatyšeVÝČEPNÍ PIVO, NEPASTEROVANÉ, NEFILTROVANÉ, SPODNĚ KVAŠENÉ
|
|
Pivo je vyráběno dvourmutovou technologií s teplotou vystírání 52 °C. Pivo je vyráběno ze dvou sladů a to světlého plzeňského sladu a karamelového sladu. Nevysoký podíl karamelového sladu řadí pivo na hranici mezi polotmavá a tmavá piva. Aby i při nižší barvě, která je kolem 50 j. EBC bylo dosaženo jemných karamelových tónů. Jemně karamelovému aroma a chuti pomáhá i nižší chmelení a použití poloaroamtické odrůdy chmele. Z důvodů eliminace potencionálních nepříjemných vůni jako je pražená a další, které nepatří do polotmavého až tmavého piva byl zvolen mírný ale dostatečně dlouhý chmelovat. Stejně jako v případě našich ostatních spodně kvašených piv probíhá hlavní kvašení na spilce v otevřených kvasných kádích, při vyšších teplotách po dobu necelého 1 týdne. Vyšší teplota kvašení je zvolena z důvodu dosažení vyšší intenzity sladových, případně ovocných tonů, které patří k charakteru polotmavých a tmavých piv. Pro kvašení je použit kvasničný kmen W 95, Po skončení hlavního kvašení pivo dozrává v ležáckých tancích po dobu 1 měsíce. Poslední fází výroby je stáčení do nerezových KEG sudů. Vyrobené pivo je nefiltrované a samozřejmě i nepasterizované.
Vyrobené pivo má světle hnědou barvu na které se podílí podíl karamelového sladu v sypání. Použité slady jsou vyrobeny z moravského ječmene. Polotmavé až tmavé pivo by svých charakterem mělo odpovídat především sladovému nápoji s jemnými karamelovými tóny. Díky nižší plnosti a nižšímu alkoholu by pivo mělo působit především osvěžujícím dojmem. Optimální teplota konzumace 10 - 12 °C Párovaná jídla: jemně kořeněná jídla, která mohou být i sladká např. pekingská kachna, ovocné saláty například s kuřecím masem, různé druhy masa na sladký způsob Suroviny: voda, slad plzeňský, slad karamelový. chmel Saaz Special |
|||||||||||
|
Mapa stránek |
Copyright 2016 © Pivovar Zábřeh | Created by b23 | Hosted by b23 | Valid XHTML 1.0 Transitional | Valid CSS 2.1
|